Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d420049815/htdocs/wp-content/plugins/zdmultilang/zd_multilang.php on line 1450
Eleccions Municipals i Autonomies de 2011
Home / Territori / Aragó / Eleccions Municipals i Autonomies de 2011

Eleccions Municipals i Autonomies de 2011

A la militància i simpatitzants de la cucha independentista aragonesa, a l’opinió pública i al conjunt del poble aragonès:

Puyalón de Cuchas concorre per primera vegada a unes eleccions municipals. Donem aquest pas entenent que el nostre treball polític en el pla institucional només està justificat com a reflex de la correlació de forces del moviment independentista d’esquerres, enfront dels partits capitalistes del nacionalisme espanyol: el nostre camí està en el suport a les lluites populars i el conjunt dels moviments socials del país. Per a Puyalón de Cuchas la participació en processos electorals està necessàriament condicionada per la implantació de l’organització i del moviment de la cucha independentista en l’àmbit de representació territorial al qual aquest procés fa referència.

Entenem aquesta participació electoral com una part més del procés d’acumulació de forces d’aquesta part de la societat aragonesa que defensem la sobirania popular i nacional. Per això Puyalón de Cuchas reivindica el municipalisme – col·lectivisme, incloent la participació institucional, en aquells llocs on el projecte emancipatori és fort i està consolidat. On puguem contribuir actuant com a altaveu de les lluites populars, aquí estarem: al costat dels interessos populars i plantant cara al capitalisme i l’imperialisme.

D’acord amb aquests principis animem a la militància i simpatitzants de la cucha independentista i a l’esquerra anticapitalista aragonesa en general a donar suport sense objeccions, amb el seu vot, a aquelles persones compromeses amb el país que presentin candidatures. Mereixen tot el nostre suport les candidatures que serveixin de reforç a les causes populars, a la defensa del medi ambient i les resistències anticapitalistes des del compromís amb el fet nacional aragonès. De la mateixa manera fem una crida a les bases del sobiranisme d’esquerres a reforçar, impulsar, construir, i articular aquests projectes en pobles i barris.

No obstant això no hem de cedir davant la propaganda buida i votar sense la convicció d’estar fent escac al capitalisme. No participis en “la farsa de la seua democràcia”. Cal valorar fredament el moment present: tan important és el compromís amb les lluites populars, com aïllar i negar qualsevol tipus de suport als partits que donen suport o consenteixen el saqueig capitalista. És per això que pensem que, independentment de persones concretes, cap llista es mereix el suport del sobiranisme anticapitalista a les eleccions autonòmiques.

Els partits polítics que tradicionalment han ostentat la representació institucional i poder polític a Aragó estan sostenint i liderant el major atac als interessos de les classes treballadores de les últimes dècades.

Ni un vot als capitalistes saquejadors, ni als seus polítics lacais, ni als seus matons legalitzats, ni als seus podrits portaveus!

¡Continuarem treballant al carrer, reforçant i donant empenta a les lluites populars!

La lluita per l’emancipació de gènere, de classe i nacional, aquest és el nostre camí!