Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d420049815/htdocs/wp-content/plugins/zdmultilang/zd_multilang.php on line 1450
L’esquerra independentista participa en les mobilitzacions contra el recreixement de Yesa
Home / Territori / Aragó / L’esquerra independentista participa en les mobilitzacions contra el recreixement de Yesa

L’esquerra independentista participa en les mobilitzacions contra el recreixement de Yesa

En el dia d’avui l’organització política independentista ha participat en els actes contra el recreixement de Yesa convocats per la plataforma Yesa+No en la localitat navarresa de Sangüesa.

En els actes han participat el Coordinador Nacional Zésar Corella i el responsable d’Acció Política Chesús Royo. Per Corella «estem en un moment crucial en el qual l’acció col·lectiva dels moviments socials és determinant per a la definitiva paralització del projecte de recreixement del pantà de Yesa. Els greus problemes de seguretat i risc real per a les persones que al llarg d’aquest hivern han aparegut són la mostra de la inviabilitat tècnica i econòmica, a més de social i mediambiental».

La manifestació ha transcorregut pels carrers de la localitat navarresa en un ambient reinvidicatiu i no obstant això de preocupació davant les notícies aparegudes en els mitjans de comunicació, pel que fa als últims lliscaments en el vessant esquerre i la possibilitat que aquests s’incrementin al començament de la campanya de regs del canal de Bardenas. Des de Puyalón de Cuchas manifesten que «seguirem treballant amb tots els agents polítics i socials involucrats en la paralització d’aquest projecte».

Segons Israel Orera, regidor de la localitat aragonesa d’Artieda, «la manifestació ha estat un crit d’esperança i ànim per a aquelles localitats que durant anys han patit les conseqüències d’aquesta obra desproporcionada i sense sentit». Cal recordar que la localitat altoaragonesa hi és immersa en processos d’expropiació de terres de cultiu per a la realització del recreixement, expropiacions aquestes que suposarien l’abandó gradual de la població davant la impossibilitat del sosteniment econòmic, motiu pel qual l’ajuntament de la localitat juntament amb els seus veïns han mostrat en nombroses ocasions el seu rebuig.