Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d420049815/htdocs/wp-content/plugins/zdmultilang/zd_multilang.php on line 1450
Mete-le color a la foscor
Home / Territori / Aragó / Mete-le color a la foscor

Mete-le color a la foscor

campanyafoscorAragó un país històric, enmig d’una desgastada Europa que no és capaç de donar resposta als seus habitants, i que es troba dominada per una Troika, o també entengui per un poder fosc, que maneja els fils de la societat a l’esquena de la mateixa i dels seus propis governs, titelles en última instància d’aquest poder opac (FMI, BCE, Comissió Europea, …).Està, com és sabut per totes, en la mateixa situació de crisi que altres països del nostre entorn. Ens trobem amb un atur que frega el 23% de la societat, un atur juvenil al voltant del 50% i una reforma laboral que lluny de solucionar aquest problema, el que ha fet és estendre’l més. Aquesta reforma va torpedejar en el seu moment la línia de flotació de la classe treballadora, dels nostres drets socials i els nostres salaris. L’únic que ha portat aquesta reforma és una precarització del treball.

Aragó ha de comptar amb un marc aragonès de relacions laborals propi, que doni resposta a les necessitats i particularitats del nostre teixit laboral i social, que s’adeqüi a la nostra realitat estructural i poblacional. Sense aquesta eina que ens permeti desenvolupar polítiques laborals fetes per i per a les aragoneses no podrem eixir de la crisi en què estem immersos.

A la situació d’atur cal sumar que en el marc de la crisi global, assistim atònits a la major ofensiva que s’hagi produït contra el sector públic i els drets històrics de les classes populars duta a terme en els últims 30 anys. El govern del Partit Popular, com a digne representant de l’oligarquia espanyola i del capital, aprofita la convulsió social generada per la crisi per imposar el model neoliberal en la seua versió més extremista. Així podem observar com gradual i constantment patim retallades en tots els sectors que en una altra època sustentaven l’anomenat estat de benestar.

Dia a dia podem veure com es retalla en educació, sanitat, serveis socials, serveis públics bàsics que són objecte de privatitzacions, degradació o eliminació per part dels sectors més reaccionaris i ultraliberals dels governs del PP. Afavoreixen als sectors privats afins (o directament participats per familiars, afiliats o simpatitzants) oferint en safata la gestió d’aquests serveis bàsics per degradar-los i mercantilitzar.

És en aquesta mateixa línia política podem entroncar també aquesta deriva centralista, on es nega l’existència de les llengües autòctones del País, apostant per una envestida espanyolista que anul·li per sempre els senyals d’identitat del nostre poble, l’espanyolització d’Aragó és, sens dubte , un dels grans problemes a què com aragonesos i aragoneses ens hem d’enfrontar.

Aquesta és la realitat, el dia a dia al que des Puyalón de Cuchas entenem que hem de donar resposta, això implica girar el discurs del pessimisme a un discurs d’esperança de canvi, de lluita per l’eradicació i anul·lació de les bases que han mantingut aquest sistema, aportant solucions puntuals i respostes globals que donin al poble aragonès un bri d’esperança, en un moment de crisi apressant.

Lluitem pel canvi social i polític amb ràbia, esperança i alegria, transmetem al poble aragonès la il·lusió per un canvi social i polític, que porti per a tots i totes una societat aragonesa justa i lliure, en un món per a tothom.