Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d420049815/htdocs/wp-content/plugins/zdmultilang/zd_multilang.php on line 1450
Puyalón de Cuchas davant de la nul·litat del cartell de festes d’Alcanyís
Home / Territori / Comarques / Puyalón de Cuchas davant de la nul·litat del cartell de festes d’Alcanyís

Puyalón de Cuchas davant de la nul·litat del cartell de festes d’Alcanyís

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcanyís retira el cartell guanyador de les festes, escollit per àmplia majoria en una consulta popular. Curiosament s’excusa en la democràcia, el legalisme i l’estat de dret, per a eliminar el cartell guanyador de les festes, desobeint la voluntat popular.

No deixa de ser una paradoxa, que declarin nul el cartell realitzat per la “Plataforma en Defensa de los Servicios Públicos en Alcañiz” i addueixi a possibles irregularitats en l’elecció del cartell guanyador. Parlen de democràcia i pretenen enganyar mitjançant el seva rància xerrameca a tot un poble, que ja no admet mentides, i que coneix a la perfecció, que la censura d’aquest cartell és un atemptat contra la llibertat d’expressió, la intel·ligència i la decisió de les i els alcanyissans que van votar per un cartell reivindicatiu.

Pretenen adaptar la democràcia a la seva mesura, buida, sense discussió política i sense participació ciutadana. Intenten anquilosar-se com els hereus politics d’aquells que no tenien cap pudor en segrestar els pasquins de les impremtes d’aquells que lluitaven per la democràcia i els drets democràtics bàsics com la llibertat d’expressió.

La llibertat d’expressió no és de qui la pugui comprar, ni de qui, per caprici, resolgui contra la decisió legitima de tot un poble. Pretenen jugar al cutre i petit dictador, i els hi sortirà malament. Els temps del, “si emprenya, es censura i aquí no passa res”, van concloure fa anys, la fi de la censura política i ideològica va ser un avanç democràtic conquistat per la lluita de la classe obrera, i que no ens deixarem prendre.

Els cacics que governen l’Ajuntament d’Alcanyís pretenen insultar i menysprear el sentir d’un poble. Des de Puyalón de Cuchas demanen que s’acabi amb aquest ridícul simulacre autoritari, que es respectin els drets democràtics bàsics i que no es jugui amb la intel·ligència de les i els alcanyissans. Per tot això, exigim que es depurin responsabilitats i que el cartell de les festes continuï sent l’escollit pel poble.