Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d420049815/htdocs/wp-content/plugins/zdmultilang/zd_multilang.php on line 1450
Puyalón de Cuchas davant un nou cicle
Home / Territori / Aragó / Puyalón de Cuchas davant un nou cicle

Puyalón de Cuchas davant un nou cicle

L’organització política referent de l’esquerra independentista aragonesa surt reforçada en la seva segona Asambleya Nacional, celebrada aquest dissabte a Saragossa .

Durant el matí d’aquest dissabte, 15 de febrer, Puyalón de cuchas, organització política de l’esquerra sobiranista aragonesa, ha conclòs la II Asambleya Nacional » Crebando as mugas a luita ye l’unico camín «, procés que ha durat un any i mig, donant pas a un nou cicle .

La militància de Puyalón ha aprovat en l’última sessió un nou document organitzatiu que introdueix algunes modificacions internes. Un dels principals canvis es produeix en la composició del Consello Executivo (òrgan que s’encarrega d’executar els acords de l’organització entre Asambleyas i comitès nacionals), que passa a estar formada per sis persones en lloc de les vuit per les quals estava compost anteriorment. Per al secretari d’Organització Francho Herrero, «aquest canvi no afecta el caràcter assembleari de l’organització, ja que les decisions polítiques i les línies de treball segueixen preses per la militància en els òrgans del Comite Nacional i la Asambleya Nacional».

Un altre de les novetats introduïdes en la Asambleya és la creació de la Secretaria Territorial, de la qual es farà càrrec Roberto Gràcia. Amb aquesta nova Secretaria, Puyalón pretendre afermar i potenciar el treball dels Ligallos de Redolada i de les Asambleyas de Lugar, amb l’objectiu de descentralitzar i afermar el treball de l’organització en les diferents localitats aragoneses.

Una altra important decisió presa pels independentistes al dia d’avui ha estat la de concórrer a les pròximes eleccions europees, que tindran lloc el 25 de maig. La decisió ha estat ratificada de manera unànime per part de la militància sobiranista. Puyalón participés en aquestes eleccions sota una coalició formada per organitzacions independentistes i sobiranistes d’esquerres de l’Estat espanyol, que s’està articulant .

Per la seva banda, Zésar Corella Coordinador Nacional ha tancat la II Asambleya Nacional, assenyalant que «ens hem assentat en el panorama polític aragonès, sent una veritable alternativa política per als i les aragoneses, afrontem ara el repte d’establir les futures línies de treball i actuació de cara a futures eleccions. A més vull destacar el desenvolupament del document – Mete-le color a la Foscor -, presentat al gener i en el qual proposem una sèrie de mesures per sortir de la crisi i superar el marc que les genera «