Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d420049815/htdocs/wp-content/plugins/zdmultilang/zd_multilang.php on line 1450
Els nostres compromisos
Home / Textos / Comunicats i Resolucions / Els nostres compromisos

Els nostres compromisos

SÍ ALS DRETS DE LES PERSONES!

NO A L’EUROPA DE LA TROIKA!

cartel europeas 2014Les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig es produeixen en una situació marcada per la profunda crisi del sistema econòmic capitalista en què milions de persones s’enfronten a la desocupació, el desallotjament de les seus llars, la inseguretat, l’empobriment i l’exclusió social.

Jóvens, dones, jubilats… s’enfronten a mesures d’austeritat imposades des de l’exterior. La promoció decidit de la sobirania dels pobles d’Aragó és, més que mai, l’única manera d’avançar en un model de societat just i igualitari. Aquesta greu situació d’emergència social requereix una aliança continental que no responga als mercats, sinó a les necessitats de la gent i a la voluntat del poble. Aquests són els nostres compromisos:

SÍ A LA JUSTÍCIA SOCIAL!

La conseqüència de l’esclat de la bombolla d’especulació financera és un rescat financer de la Banca que paguem tots i totes. Exigim l’auditoria del deute i el seu impagament. Defensem la nacionalització de la Banca i altres sectors estratègics, com l’energia, així com una renda bàsica per a tothom.

NO A LA EUROPA DEL CAPITAL!

Els terroristes d’Aragó aragonès i decideixen quedar-se a la Unió Europea, l’OTAN i l’Euro. Es tracta d’un nou model basat en una Europa social i sense desenvolupament especulatiu al mar, la política en contra dels interessos del grup multinacional. Comunitat de la Sobirania Alimentària, la garantia del dret a la salut, l’educació, l’assistència social i l’habitatge.

Sí als processos sobiranistes a Europa i el món!

Com que tots els pobles tenen el dret de defensar la seua llibertat i dignitat, ens comprometem amb un model de societat que promoga la cultura de la pau, la cooperació i la solidaritat internacionalistes.

No a la uniformització cultural i lingüística!

La nostra cultura és la nostra riquesa. Treballem per a un marc jurídic que garantisca la conservació del patrimoni aragonès i la pervivència de la nostra diversitat cultural i lingüística.

Sí a les llibertats democràtiques plenes!

Les polítiques centralitzadores de l’Estat espanyol retallen llibertats i drets ciutadans. És necessari construir polítiques que emergisquen de les característiques pròpies d’Aragó i promoure un escenari de plenes llibertats democràtiques.

No a la discriminació de gènere!

Necessitem un canvi normatiu i jurídic que garantisca el final de tota discriminació. Això requereix mesures integrals que destruisquen el sistema patriarcal i la seua violència sexista, i en particular que garantisquen el dret real de les dones a decidir sobre el seu cos, la seua sexualitat i la seua capacitat reproductiva.

Sí a la igualtat, no al racisme i al feixisme!

Denunciem les polítiques migratòries criminals que han causat la mort de milers d’éssers humans fent-los responsables de les xacres del nostre sistema econòmic. Un sistema que fomenta la competitivitat, el racisme i el creixement de l‘extrema dreta. Avancem cap a la superació de tot tipus de discriminació, ja sigui per raça, origen, religió, orientació sexual, pertinença cultural o capacitats diferents.