Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d420049815/htdocs/wp-content/plugins/zdmultilang/zd_multilang.php on line 1450
Puyalón reivindica l’ús de les llengües minoritàries d’Aragó: l’aragonès i el català
Home / Àrees / Puyalón reivindica l’ús de les llengües minoritàries d’Aragó: l’aragonès i el català

Puyalón reivindica l’ús de les llengües minoritàries d’Aragó: l’aragonès i el català

Acción lenguas

L’organització sobiranista aragonesa Puyalón de cuchas ha reivindicat aquest dimecres al matí (14 de maig) la utilització, promoció i oficialitat de les llengües pròpies d’Aragó: l’aragonès i el català .

A través d’un acte en què s’han plantat diverses textos amb paraules en aquestes llengües, al costat de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Saragossa, Puyalón ha volgut simbolitzar «la llaor que volem plantar perquè les nostres llengües puguen créixer en llibertat, protegides pels poders públics aragonesos».

Txema Royo candidat de Puyalón de cuchas – Os Pueblos Deciden, ha recordat que «l’aragonès i el català han estat les dues llengües aragoneses històriques, que han conformat la nostra identitat i el nostre ésser. Són les llengües del nostre poble que es troben actualment abandonades i que, en ambdós casos, estan amenaçades d’un perill de desaparició molt seriós» .

Des Puyalón es reivindica la vitalitat de les dues llengües, «en què es plasma i s’expressa una bona part de la cultura popular aragonesa» i s’ha volgut animar a través d’aquest acte a la comunitat universitària a conèixer-les, usar-les i defensar-les.

El candidat a les eleccions europees també ha volgut expressar el desig de Puyalón per «portar tant l’aragonès com el català a Europa, on també són presents moltes llengües minoritzades que gaudeixen de respecte i protecció».