Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d420049815/htdocs/wp-content/plugins/zdmultilang/zd_multilang.php on line 1450
“Esfendemos as luengas” se solidaritza pel canvi de l’assignatura “Llengua Catalana” per “Llengua Oriental”
Home / Territori / Aragó / “Esfendemos as luengas” se solidaritza pel canvi de l’assignatura “Llengua Catalana” per “Llengua Oriental”

“Esfendemos as luengas” se solidaritza pel canvi de l’assignatura “Llengua Catalana” per “Llengua Oriental”

mequinensa esfendemosL’associació de pares i mares del col·legi María Quintana de Mequinensa ha manifestat la seva “indignació” després de comprovar que en el butlletí de notes dels seus fills corresponents al primer trimestre del curs 2014-2015, ha canviat l’assignatura de“Llengua Catalana” per “Llengua Oriental“. Recordem que Mequinensa és un poble de la província de Saragossa de parla catalana.

Una de les portaveus de l’AMPA, Juncal Casaiz va manifestar que li semblava “aberrant”, ja que portaven anys lluitant per tenir el català com una cosa normal i estabilitzada, i ara han passat a trobar-se amb “l’oriental”, que és una cosa que sona a “xinès”.

Casaiz subratllat que Mequinensa està al costat de Catalunya i que els seus fills estan aprenent un idioma reconegut, com és el Català.

En la mateixa línia es va manifestar la regidora de l’àrea d’educació de l’Ajuntament de la localitat, Gema Nadal, que va explicar que fins ara els xiquets eixen de l’escola amb una titulació oficial, i ara amb una cosa que es diu “Llengua Pròpia de l’Àrea Oriental”.

Des del Departament d’Edució del Govern d’Aragó asseguren que es tracta d’un error informàtic que s’ha modificat. Però que en qualsevol cas, la nomenclatura no afectarà a la titulació dels alumnes.

Error o no, aquest és un episodi més en l’obstinació d’un Govern d’Aragó en no dir a les coses pel seu nom, acceptat per tota la comunitat de professionals de la lingüística i la filologia. Provant de crear, a més, un conflicte on que només havia convivència i normalitat.

Esfendemos as luengas