Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d420049815/htdocs/wp-content/plugins/zdmultilang/zd_multilang.php on line 1450
El programa didàctic sobre l’activitat pastoral de la Comarca de Sobrarbe amaga la llengua aragonesa
Home / Territori / Aragó / El programa didàctic sobre l’activitat pastoral de la Comarca de Sobrarbe amaga la llengua aragonesa

El programa didàctic sobre l’activitat pastoral de la Comarca de Sobrarbe amaga la llengua aragonesa

https://vimeo.com/133392130

En un exercici d’hipocresia didàctica, la Comarca de Sobrarbe, i el seu Geoparque, dediquen per tercer any els fons de programes europeus al “estudi i coneixement de les activitats que han salvaguardat l’ecosistema del territori”. L’activitat ramadera i treball de pastor és una, i la llengua parlada per ells, així com la toponímia, hauria que un dels elements principals.

A Aragó, i aquest cop a la comarca de Sobrarbe, un cop més s’amaga i es passa de llarg en l’estudi i ensenyament de la influència que la llengua aragonesa té.

El Geoparque de Sobrarbe (Comarca de Sobrarbe) va desenvolupar durant el mes de maig de 2015, un programa didàctic per a nens de 3 a 12 anys. Centrat en el Patrimoni Mundial de Sobrarbe i en la importància de l’activitat pastoril. Un munt de països i territoris europeus treballen de la mateixa manera, alhora que es fan servir els fons europeus per al seu manteniment. Una activitat finançada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Espanya, la Comarca de Sobrarbe, la Xarxa europea de Geoparcs i la UNESCO.

http://www.geoparquepirineos.com/contenidos.php?niv=1&cla=_2OA1CATPF&cla2=_2OA1CGAWQ&cla3=&tip=2&pla=0&idi=1

En el programa han participat els centres escolars de Sobrarbe, així com l’Ajuntament de Barcabo i Tella-Sin, el Parc Nacional d’Ordesa y Monte Perdido i el Parc Cultural del Rio Vero. Empreses professionals de l’àmbit de l’educació mediambiental, que no preocupen gens en conèixer la llengua i amb una nul·la sensibilitat lingüística (Ignacio Pardinilla Bentué, Aviva Rural, Senderismo Ordesa, ..) fan la resta en aquest despropòsit cultural.

Crida l’atenció com en la promoció d’aquestes jornades apareixen missatges com: “conèixer l’ofici de pastor, conèixer llegendes i tradicions, què és el patrimoni i per què cal la seva protecció, importància de la investigació, restauració, conservació i protecció del nostre patrimoni cultural i natural, difondre el ric patrimoni de Sobrarbe, sensibilitzar la població local, .. “. No obstant això, la base de tota aquesta cultura, com és la llengua, és eliminada del projecte.

http://www.geoparquepirineos.com/contenidos.php?niv=1&cla=_2OA1CDG68&cla2=_42G0L9SC0&cla3=_4D50NT968&tip

Esfendemos as Luengas