Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d420049815/htdocs/wp-content/plugins/zdmultilang/zd_multilang.php on line 1450
El Govern PSOE-CHA demanda Escola d’Idiomes a L’Aínsa sense aragonès
Home / Àrees / El Govern PSOE-CHA demanda Escola d’Idiomes a L’Aínsa sense aragonès

El Govern PSOE-CHA demanda Escola d’Idiomes a L’Aínsa sense aragonès

Des Puyalón denunciem que en el full de ruta del «Pla autonòmic d’escoles oficials d’idiomes» continuï sense figurar l’ensenyament de llengua aragonesa.

Dijous 22 la Comissió d’Educació, Cultura i Esport va aprovar per unanimitat un text conjunt de PSOE i CHA, que esmenat pel PP, demana un pla autonòmic d’escoles oficials d’idiomes, en el qual figuri l’extensió de l’Aínsa dels existents en Balbastro perquè la localitat sobrarbesa tingui els nivells bàsic i intermedi d’anglès el proper curs.

La representant del PSOE ha afegit que «el pes de l’aprenentatge de les llengües en Educació com en el reciclatge d’Adults és cada vegada més gran», a la qual es van ajuntar la resta de grups parlamentaris recalcant que l’Aínsa és un bon lloc per establir aquesta «extensió».aragon ye trilingüe, argonés, catalán

Puyalón creu en la «extensió» de recursos al medi rural, no només en educació. Per descomptat que també creu l’aprenentatge de llengües com l’anglès o el francès. Però això no hauria de ser incompatible amb l’ensenyament de la llengua aragonesa amb les mateixes oportunitats, oficial i reglada de les mateixes maneres que la resta de títols europeus.

A més, una escola en una localitat com L’Aínsa, i els seus voltants, on encara se sent i es practica aquesta llengua, és un dels punts fonamental per a l’aprenentatge d’una llengua.